קטאייף

​חומרים:
למלית:
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2\1 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים
לבצק:
1 כוס קמח מנופה
1 כף שמרים
1 כוס מים
1 כף סוכר
2 כפות סולת
מעט חמאה לשימון המחבת ולטיגון
סירופ סוכר

מספר מנות: 18-200 יחידות

אופן הכנה:.
להכנת הבצק:
1. שמים בקערה את הקמח, השמרים והמים, מוסיפים את יתרת המרכיבים של הבצק ומערבבים היטב.
2 .מכסים את הבלילה במגבת נקייה ומתפיחים כשעתיים (הבלילה צריכה להיראות כמו בצק של חביתה).
3. משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ומחממים.
4. יוצקים מעט מן הבלילה למחבת כך שיתקבל עיגול בקוטר 12 ס"מ, מטגנים צד אחד עד להזהבה ומעבירים לצלחת כך מכינים את כל כמות הבצק.
הכנת הקטאייף:
מערבבים ביחד את כל חומרי המלית, מניחים כף של מלית במרכז כל חביתה על גבי הצד הלא מטוגן, מקפלים את החביתה לאמצע ומדביקים את השוליים בעזרת אצבע לחה.
מטגנים את החביתיות משני הצדדים במעט חמאה עד שהן מזהיבות.
יוצקים את סירופ הסוכר לצלחת עמוקה וטובלים בו את החביתיות בזו אחר זו, מגישים חם.

בתיאבון!
קייטרינג כאמלה

כתיבת תגובה

קטאייף

להזמנת קייטרינג ​חומרים: למלית: 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 21 כוס סוכר 1 כפית מי ורדים לבצק: 1 כוס קמח מנופה 1 כף שמרים

למתכון המלא »

קבב הבית

להזמנת קייטרינג ​חומרים: 1 ק"ג בשר טחון מעורב ( עגל וכבש ) 1 בצל קצוץ דק 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק 1 כפית מלח 2

למתכון המלא »