פריקה היא חיטה ירוקה השרופה לפני שהיא מצהיבה כאשר היא סופגת את העשן הגבעולים מעטר מעדן הפריקה
חומרים:
3 כוסות פריקה
250 גרם בשר חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס צנוברים מטוגן
2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות קטנות
2\1 כוס שמן זית
כפית בהרט
2\1 כפית מלח
6 כוסות מים
אופן הכנה:.
מטגנים את הבשר עם טיפת שמן עד שיקבל צבע מבושל ומעבירים למסננת.
מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים הבשר לבצל יחד עם הפריקה והבהרט, מערבבים היטב ומטגנים למשך 5 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים הצנוברים ומערבבים היטב.
מעבירים לסיר הבישול, מוסיפים המים ומחכים לרתיחה ראשונה, מכסים הסיר ומנמיכים את הלהבה למשך 30 דקות.