שוטפים את העדשים היטב, מסננים ומעבירם לסיר מוסיפים את המים מניחים את הסיר על אש חזקה עד הרתיחה הראשונה, מנמיכים את הלהבה למשך 30 דקות.
מעבירים את הבצל החתוך לתוך מחבת יחד עם שמן הזית ומניחים על האש עד שהבצלים ישחימו.
מוסיפים את חצי מכמות הבצל והשמן לעדשים, מערבבים היטב.
שוטפים את הבורגול, מסננים ומוסיפים לתוך הסיר יחד עם העדשים והבצל, ממליחים ומכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה עד שהמים יספגו.
מוסיפים כמות הבצל שנשארה מערבבים ומשאירים על אש נמוכה למשך 20 דקות.